Hiusten-, ja kauneuden hoito kuunkierron mukaan?

Onko tavoitteenasi terveet, elinvoimaiset, kiiltävät ja sävykkäät hiukset? Tai kenties tavoitteenasi on saada maksimaalinen hyöty kehon hoidossa. Tämä artikkeli voi olla avuksi sinulle.  

Naisille hiukset ovat kruunu. Niistä pidetään huolta ja niihin halutaan panostaa. Hiukset ovat myös jokaisen henkilökohtainen asia. Hiuksilla voi korostaa omaa persoonaa. Hiukset ovat elävä osa ihmisen kehoa. Sen voi huomata esimerkiksi vertailemalla peruukkia mallinuken päässä ja ihmisen luonnollisia hiuksia. Luonnollinen hius käyttäytyy eri tavoin ja sillä on tietynlainen energia, kun sitä käsittelee. Ei ihme miksi monet tuntevat uudistumisen tunnetta, kun hiuksia leikataan. On meistä itsestämme kiinni, kuinka hiukset voi ja kuinka hyvinä ne pysyvät.

Hiusten kasvuun vaikuttaa moni asia. Kuun vaikutus on yksi. Kuukaudessa on tiettyjä päiviä jolloin hiukset kasvavat nopeammin leikkauksen jälkeen ja päiviä jolloin hiusmalli pysyy paremmin muodossaan. Lisäksi kehomme noudattaa monia asioita eri vaiheissa kuukautta. Nämä kaikki asiat perustuvat vanhan kansan kuunkierron kalenteriin. 

Kuuhun liittyy monia mystisiä ajatuksia. Kuu on auringon lisäksi suurin taivaalla näkyvä asia. Useat kansat ovat seuranneet kuukalenteria jo pitkään. Suomessa kuukalenteria ovat seuranneet ihmiset jotka aikovat esimerkiksi tehdä puutarhatöitä ja kaipaavat lisää varmuutta siementen kylvön onnistumiseen. Nyt myös hiusammattilaiset, kuten esimerkiksi me täällä Eco Beauty Wellnessillä olemme saaneet asiakkailtamme pyyntöjä varata aikaa vain tiettynä ajankohtana kuukautta. Se onkin aiheuttanut melkoisen tutkimuksen aiheesta ja halusin paneutua asiaan, koska olen ollut itsekin kiinnostunut tästä jo pidemmän aikaa. 

Oletko joskus ihmetellyt miksi hiuksesi tai ihosi reagoivat eri päivinä eri tavoin? Entäpä miksi joskus kampaajalta lähtiessäsi leikkaus tai värjäys ei onnistunut kuten aina ennen. Miksi iho kukkii tai oikkuilee joskus useammin ja mitä tahansa päätät käyttää ihollesi ei se tunnu vastaanottavan mitään. Syy tälle voi myös olla kuunkierrossa. Tarkkaavainen sielu pääsee kyllä nopeasti kuunkierron kanssa sinuksi. 


Kuulla on tosiaan kasvava ja aleneva kausi. Täydenkuun aikaan saatat kokea energisyyttä joka vaikuttaa etenkin yöuneen.

Kasvavan kuun aikaan iho ja hiukset pyrkivät keräämään voimia, vahvistamaan itseään, kasvamaan. Kaikki aineet imeytyvät hienosti kasvavan kuun aikaan. Tukkaoperaatioita suunnittelevan kannattaa ajoittaa käynti kampaajalle kasvavan kuun aikaan. Kasvavan kuun aika on loistava etenkin hiustenleikkuulle, mikäli toivot että hiuksistasi tulisi hyvin kasvavat, elinvoimaiset ja tuuheat. Leijona-, ja neitsytpäivät ovat parhaita hiustenleikkuuseen. Voit tarkastella nämä päivät suoraan netistä kirjoittamalla hakusanaksi vaikkapa ”leijonapäivät”. Yhdistämällä energialeikkauksen leijonapäiviin voit olla varma, että tulos ei voi olla muuta kuin hyvä! Tuotepuolella meiltä löytyy muutama tärppituote hiusten ja hiuspohjan puhdistamiseen ja hoitoon. Näistä kaksi tuotetta ovat John Masters Organics Deep Scalp Purifying Serum ja Spearmint & Meadowsweet Scalp Shampoo . Nämä kannattaa valita silloin kun on tarvetta puhdistukselle. 

Vähenevän kuun aikaan hiukset ja iho hengittää ulos, puhdistautuu ja poistaa kaikki kuona-aineet. Vähenevän kuun aikana kannattaa esimerkiksi paastota sillä tuona aikana kehosta virtaa kaikki ”ylimääräinen” pois. Mikäli haluat hyödyntää kuun ja kehosi voimaa voit tehostaa vaikutusta tekemällä erilaisia puhdistavia ja verenkiertoa vilkastuttavia tehohoitoja. Meidän valikoimastamme suosittelen lämpimästi Per Purr Skinny Body Oil ja Beauty by Earth Dry Brush kuivaharja-kombinaatiota. Käy ensin koko kehosi läpi kuivaharjalla. Kun olet käynyt kehon läpi pyyhi keho kosteahkolla pyyhkeellä. Tämän jälkeen kehosi on valmis vastaanottamaan vartaloöljyn uudistavat raaka-aineet. Öljyä kehosi kauttaaltaan hierovin ottein. Voit myös tarvittaessa tehdä yrttiöljyhaudukkeita hiuksillesi. 

Mistä löydän tietoa kuun eri vaiheista? Tämä on varsin helppoa. Syötät vaan sanat ”kuun vaihe juuri nyt” niin nettiin ilmestyy kuun vaiheen faasit esille. Kasvava kuu on kalentereissa musta pallo ja laskeva kuu taas valkoinen.

Halusimme jakaa muutaman asiakkaamme kokemukset kuunkierron noudattamisesta. Tässä heidän viestinsä lukijoillemme. Nimet on laitettu toiseen kommenttiin vain kirjaimin, koska henkilö on halunnut jakaa asian anonyymisti.

 

”Olen noudattanut henkilökohtaisesti kuukalenteria noin kahden vuoden ajan. Etsin aina netistä kuukalenterista leijonapäivät ja yritän varata ajan kampaajalle leijonapäiviin nojaten. Vain kerran en ollut saanut aikaa leijonapäivälle ja jouduin leikauttamaan ja värjäyttämään hiukset laskevan kuun aikaan muualla. Tämä kokemus jäi selvästi mieleeni. Hiuksista ei tullut niin tuuheat ja elinvoimaiset kuin olin tottunut. En tiedä vaikuttiko se asiaan vai toisessa ”vieraassa” kampaamossa käynti, mutta yleensä leijonapäivinä olen huomannut hiusteni pysyvän vahvempana ja ne kasvaa nopeammin”. -Teija R.

 

”Olen noudattanut kuukalenteria käytännössä siitä lähtien, kun minulle 8. luokkalaisena leikattiin suurin osa pitkistä hiuksistani pois. Se oli kamala järkytys omalle persoonalleni ja vaikutti niin kokonaisvaltaisesti omaan hyvinvointiin. Tästä lähtien olen leikauttanut hiuksia vain nousevan kuun aikaan. Minulla on ekstrapitkät hiukset jotka eivät ole kuivat lainkaan. Näin on ollut jo vuosikymmenet. Tässä välissä olen synnyttänyt kolme lasta. Minulla ei kuitenkaan ole vertailukohdetta, että olisiko asia toisin jos en olisi seurannut kuukalenteria." -S.G.

 

 

Jätä kommentti

Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista