Mahtavat huulipunat suomalaiselta Havulta

Havu on supermielenkiintoinen uutuus Suomesta! Kotimaisia huulipunia, jotka ovat sekä zero waste että luonnonkosmetiikkaa. Olen enemmän kuin innoissani tästä!

 

Haluatko, että uusi huulipunasi on:

- kotimainen - jep!

- kaunis - jep!

- luonnonkosmetiikkaa - jep!

- zero waste - jep!

- mattainen - jep!

- helposti levittyvä - jep!

- hyvä hinta-laatusuhteeltaan - jep!

 

Suosikkisävyni Dark, Lavender ja Nude:

Olen seurannut Havua alusta asti instagramissa. Pidän heidän arvoistaan, kuvien fiiliksestä, punien sävyistä, pakkauksista ja oikeastaan kaikesta. Eniten kuitenkin arvostan sitä, miten paljon Havu jakaa sivuillaan ja somessa faktaa toiminnastaan ja tuotteistaan. Uskon, että moni muukin on kiinnostunut tästä minun lisäkseni. Tätä toivoisin kuluttajana enemmän muiltakin firmoilta. Haluan tietää mitä tuotteiden valmistamiseen tarvitaan ja miksi niitä valmistetaan tietyistä aineista ja materiaaleista. Kiinnostaa myös missä tuotteet valmistetaan jne. Ja vaikka tämä tieto kiinnostaa minua, en aina jaksa nähdä vaivaa etsiä tietoa jokaisen ostamani tuotteen kohdalla. Arvostan erityisen paljon sitä, että mun ei tarvitse nähdä juurikaan vaivaa tietojen eteen Havun kohdalla, vaan saan mielenkiintoiset tiedot instagramista, jopa ilman että edes etsin niitä. Tämä on hyvää asiakaspalvelua ja ainakin mun kohdallani vaikuttaa ostopäätökseen.


Tässä tekstilainaus Havun omilta sivuilta, eikö kuullostakin hyvältä:


"HAVUN tuote koostuu kolmesta komponentista. Ulkohylsy valmistetaan suomalaisesta tervälepästä ja haavasta. Tuotteen mekanismi eli sisähylsy on PLA:ta, polylaktidia, joka on täysin biohajoava polymeeri. PLA valmistetaan maissitärkkelyksestä. Huulipunat valmistamme ja valamme omin käsin Espoossa.  


HAVUN huulipunissa on vain luonnonvahoja ja öljyjä. Öljyt ovat Cosmos Organic sertifioituja ja sheavoi Soil Association sertifioitua. Käyttämämme vahat ovat luonnonvahoja. Pigmentit ovat yleisesti käytettyjä luonnonkosmetiikassa (rautaoksidit, titaanidioksidi ja ultramariinit)"

 

Sävyt Red ja Peach:

Havulla on tällä hetkellä viisi huulipunasävyä jotka ovat Peach, Lavender, Dark, Nude ja Red. Mielestäni nimet kuvaavat sävyjä todella hyvin. Omat suosikkisävyni ovat Nude ja Dark, koen, että ne sopivat hyvin ihoni sävyyn. Kuvaajani Pinja kommentoi, että Dark on varsinainen boss lady -sävy huulillani, se itseasiassa tuokin mulle todella itsevarman olon. Nude on minulle täydellinen arkipuna, joka viimeistelee meikin, eikä ole ihan niin justiinsa, vaikka unohtaisin lisätä sitä. Aluksi en välittänyt juurikaan Lavender-sävystä. Se on erilainen sävy, mitä en normaalisti ehkä valitsisi itselleni, mutta nyt olen pikkuhiljaa alkanut pitää siitä enemmän ja enemmän. Minusta olisi ihanaa, jos Havun sävyvalikoimaan tulisi vielä joku hento pinkki sävy. Toivoisin myös, että huulipunien sävyt olisivat helpompi erottaa toisistaan, esim. sävyn nimi pohjassa olisi kätevä. Omissa kappaleissani punien sävyjä ei erota kuin ulkopakkauksista tai avaamalla punan.


Havun huulipunat ovat helppoja levittää ja pysyvyys on hyvä. Niin kuin mattapunien kanssa muutenkin, lopputulos on kauniimpi, kun huulet ovat hyvässä kunnossa. Jos huulet ovat kuivat, mutta haluat käyttää mattapunaa, kannattaa kokeilla sipaista kevyesti huulirasvaa tai jotain balmia ennen huulipunan levitystä. Tosin lopputulos ei ole niin mattainen silloin. Oman kokemukseni mukaan Havun punat eivät kuivata huulia. Mielestäni ihana lisä huulipunakokemukseen on puun tuoksu, joka leijailee ilmassa, kun ottaa huulipunan esiin. Se on jotenkin rentouttava ja ihanan luonnollinen.


Hyvä tietää: Voit hävittää loppuneen huulipunan biojätteeseen ja ulkopakkauksen voi kierrättää kartonkien kanssa. Huulipuna ei kestä yli 45 asteen lämpöä.


Oletko jo kokeillut Havun punia? Mikä sävy kiinnostaa sinua eniten?

 

Kuvaaja Pinja Kopra

Jätä kommentti

Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista