Luotettava deodorantti helteelläkin

Olen testaillut nyt noin kuukauden verran Beauty by Earthin deodoranttia. Tuoksuvaihtoehtoja on neljä: Vanilla Coconut, Lavender, Sweet Citrus ja hajusteeton, joista minulla on testissä Vanilla Coconut. Tuoksu on ihanan pehmeä ja hieman makea, kevyesti kookoksinen. Pelkäsin aluksi, että kookoksen tuoksu houkuttelisi ampiaisia, mutta onneksi pelkoni osoittautui turhaksi ja olen saanut olla rauhassa ampiaisilta.


Tämä deodorantti on alumiiniton ja kosteuttava. Itse ainakin huomasin, että kainaloideni iho, joka oli kuivan hilseilevä ja toisinaan kiristävä, muuttui tasaisemmaksi sävyltään ja tuntui pehmeältä ja kosteutetulta.

 


Monet dödöt pettävät helposti, eivätkä pidä hajuja poissa. Tähän ongelmaan Beauty by Earthin dödö toimii loistavasti! Tämä dödö on tullut testattua mm. 30 asteen helteellä bussissa, jossa ei toiminut ilmastointi ja tietenkin istuin auringonpaahteessa ikkunapaikalla, mutta dödö ei pettänyt, huikeaa! Selvennetään tähän väliin vielä kuitenkin, että deodorantin tehtävä ei ole estää hikoilua vaan peittää hienhajua. Kainalot siis kyllä kostuivat, mutta tuoksuin hyvältä.


Kun olen laittanut tätä dödöä aamuin illoin puhtaalle kainaloiden iholle, ei tuote ole pettänyt kertaakaan. Eli nyt puhutaan todella luotettavasta dödöstä. Kerran tuote petti, mutta silloin en ollut muistanut lisätä sitä aamulla. Vinkki vitonen tähän väliin: Monetkaan meistä eivät varmaan käy aamuin sekä illoin suihkussa, mutta kainalot saa silti puhdistettua nopeasti ja kätevästi ennen dödön levitystä musliiniliinan tai muun pienen pyyhkeen avulla ihan vaan vedellä. Jos haluaa, voi puhdistuksen viimeistellä vielä misellivedellä, niin olo on vielä raikkaampi.

 


Tämä deodorantti on näppärässä stick-pakkauksessa, josta sitä on helppo levittää kainaloihin. Itse tasoitan voiteen vielä sormilla. Koostumus on aluksi voidemainen, mutta alkaa levityksen aikana muuttua puuterisen tuntuiseksi ja kuivemmaksi, eli kainalot eivät jää märiksi tai tahmeiksi. Olisi kätevää, jos pakkaus olisi ainakin osittäin läpinäkyvä, tai siinä olisi joku muu mekanismi, joka auttaisi havaitsemaan paljonko tuotetta on vielä jäljellä. Tämä on tosin ongelmana todella monissa stick-mallisissa dödöissä.


Sheivauksen kanssa kannattaa olla varovainen. Omat kainaloni vaativat ainakin puolen vuorokauden rauhoittumisen sheivailun jälkeen, ennen kuin niille kannattaa levittää mitään dödöä. Usein sheivailen illalla ja laitan dödöä vasta aamulla. Yhtenä iltana olin kuitenkin malttamaton ja levitin dödön pari tuntia sheivauksen jälkeen ja kainaloiden iho ärtyi inhottavasti. Näin mulle on kyllä käynyt aikaisemminkin sekä luonnollisten että tavisdödöjen kanssa. Itselläni ärsytys helpottaa onneksi itsestään 1-2 vuorokaudessa. Suosittelen siis jättämään sheivaukset väliin jos aiot käyttää deodoranttia. Sooda ärsyttää hieman ihoa, jos se on rikki. 


Aion kyllä ostaa uuden purkin, kun tämä ensimmäinen on käytetty. Etenkin Sweet citrus -tuoksu kuullostaa ihanalta. Sitä ennen testaan kuitenkin erään toisen deodorantin tässä välissä.

Jätä kommentti

Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista