Kuivashampoot vertailussa

Mielestäni kuivashampoo on arjen pelastaja, joka kannattaisi löytyä jokaisen kylppäristä. Itselläni tämä kyseinen tuote kulkee useimmiten myös mukana laukussa. En voi sietää jos hiukseni näyttävät edes aavistuksen rasvoittuneelta. Olen käyttänyt kuivashampoita ainakin kahdeksan vuoden ajan, välillä enemmän välillä vähemmän, hieman kausittain.


Kuivashampoon tarkoitus on imeä hiuspohjan rasvaa ja näin puhdistaa hiuksia ja päänahkaa pesujen välissä. Kuivashampoolla saa myös rakennetta ja kuohkeutta hiuksiin ja se sopii usein kampausten pohjalle tuomaan pitoa. Myös helteellä tai urheillessa kuivashampoosta on apua hiusten pikafreesauksessa.


Luonnollisen kuivashampoon etsintä tuntui haastavalta ja se olikin viimeisimpiä tuotteita dödön ohella, joita päivitin luonnollisiksi. Kun valitset luonnollisempaa kuivashampoota, kannattaa itse tuotteen lisäksi kiinnittää huomiota myös pakkaukseen, se on iso osa käyttömukavuutta, kun ponnekaasu on kielletty luonnonkosmetiikassa. 

 


Sain testattavakseni kaksi kuivashampoota eri hintaluokista: Beauty by Earth Dry Shampoo & Volume Powder 24,90€ / 85g sekä Rahua Voluminous Dry Shampoo 39,90€ / 51g. Hinnat saattavat kuullostaa suurilta, jos olet tottunut käyttämään markettien ponnekaasun avulla toimivia tuotteita. Nämä luonnolliset puuteriset ovat kuitenkin riittoisia. Ostin ensimmäisen puuterisen kuivashampooni noin vuosi sitten ja sitä on edelleen jäljellä, reilusti. 


Omaksi suosikikseni nousi ehdottomasti Rahuan versio, sillä se toimii selkeästi paremmin hiuksilleni ja ja sopii levitystottumuksiini. Omat hiukseni näyttävät laittamattomina hennoilta ja valuvat päätämyöten, ne ovat myös lasimaisen sileät. Hiusmallini on tällä hetkellä melko lyhyt polkka, joten en voi pelastaa huonoa hiuspäivää hätäponnarilla tai sotkunutturalla, kun hiuksissani ei riitä pituus siihen. Mutta jos sun hiukset ovat erilaiset, esim. pidemmät, paksut ja karheammat saattaa Beauty by Earthin kuivashampoo toimia sulle paremmin!


Tuoksut ovat hyvin erilaiset. Beauty by Earthin kuivashampoo tuoksuu voimakkaammalta, laventelilta ja hieman viileältä. Rahuan versio taas tuoksuu miedommalta, pehmeältä ja aavistuksen vanilijalta. Mielestäni hyvällä tavalla persoonallisia molemmat.


Tuotteet eivät tee hiuksistani harmahtavia, mutta hieman mattaiset niistä tulee, se ei haittaa, sillä se parantaa liukkaiden hiusteni käsiteltävyyttä. Rahuan kuivashampoo häivyttyy paremmin minun hiuksissani, joka varmaan johtuu ostittain siitä, että saan levitettyä sitä ohuemmin.


Iso ero on kuitenkin siinä, miltä hiukseni näyttävät. Tein testin ja laitoin molempia tuotteita samaan aikaan hiuksiini, eri puolille päätä. Beauty by Earth ei tee hiuksiini suurta eroa se imee kyllä jonkun verran rasvaa, kun taas Rahua tekee hiuksista selkeästi erotellummat ja ilmavammat, joka saa hiukseni näyttämään puhtaammilta ja ne myös tuntuvat siltä.

 

 


Sitten pakkauksesta. Molemmissa tuotteissa pakkaus on sopivan kokoinen, hyvä käteen ja mahtuu näppärästi laukkuun mukaan. Myös korkit pysyvät hyvin kiinni, eivätkä tuotteet ole päässeet sotkemaan laukkuani. Isoin ero näissä tuotteissa on suuttimessa, josta tuote lisätään hiuksiin. 


Beauty by Earthin pakkauksesta kuivashampoota voi kaataa joko hiuksiin tai kädelle, josta se levitetään sormien kautta hiusten tyveen. Korkkia käännetään, jotta reikää peittävä muovi siirtyy. Henkilökohtaisesti koen tämän hieman kömpelöksi, sillä tykkään levittää tuotteen suoraan päähän enkä käsiini. Korkki voisi olla ehkä monikäyttöisempi, jos siinä olisi yhden isomman reiän sijasta useampi pienempi, joista tuote levittyisi tasaisemmin laajemmalle alueelle.

 

 

Rahuan kuivashampoo on pakattu mielestäni varsin nerokkaaseen pakkaukseen. Pakkauksen korkkia käännetään, jolloin esiin tulee pieni reikä, josta tuote tulee ulos. Ensin pakkausta ravistetaan hieman ja sen jälkeen pakkauksen sivuilta painetaan kevyesti, jolloin reiästä tupsahtaa ohut pilvi kuivashampoota. Tämä saattaa vaatia hieman totuttelua, (itsehän painelin pitkään korkkia ja ihmettelin, että on se nyt kumma kun ei mitään tule ulos, heh), sillä liian reippaasti painettuna kuivashampoota tupsahtaa vähän reippaammin, mutta ei mitenkään katastrofaalisesti kuitenkaan. Koen kuitenkin, että Rahuan pakkaus säästää tuotetta ja on mielestäni hyvää vastinetta rahoille, kun ei tule niin helposti yliannosteltua. Toisaalta en tiedä vielä miten pakkaus toimii, kun tuotetta on enää vähän jäljellä (siihen kestää onneksi pieni ikuisuus), mutta pakkaus on helppo avata jolloin tuotetta voi kaataa kädelle.


Ja vielä muutama vinkki: 

  • Käytä kuivashampoota jo illalla ennen nukkumaan menoa, tulos on huomattavasti tasaisempi ja kuohkeampi, kun pää on yön aikana hankautunut tyynyä vasten. (Muista kuitenkin vaihtaa tyynyliina tarpeeksi usein.) 
  • Kannattaa pukeutua vasta kuivashampoon levityksen jälkeen, sillä vaalea jauhe näkyy etenkin mustista vaatteista. Jos kuitenkin kävi vahinko, koita puhaltaa tuote pois vaatteelta ennen kuin kosket siihen, jos puhaltelu ei auta, kostutettu pyyhe on näppärä.
  • Usein neuvotaan harjaamaan hiukset kuivashampoon levityksen jälkeen. Itse en tee tätä koskaan, sillä se tuntuu vain levittävän rasvaisuutta pidemmälle hiukseen ja saa latvat sähköistymään. Sen sijaan pöyhin hiuksia ja päänahkaa sormenpäillä ja tarkistan peilistä, ettei mihinkään jää vaaleita kohtia.

Jätä kommentti

Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista